Перейти до основної сторінки
Підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою на тему: «Попереднє інспектування потенційних експортерів свинини та живих свиней до Європейського Союзу. Надання рекомендацій та настанов щодо необхідних змін щодо досягнення відповідності»
Україна продовжує готуватись до євроінтеграції, одним з напрямів є експорт свинини та живих свиней до Європейського Союзу. У цьому контексті важливим етапом є підготовка підприємств до відповідності суворим ветеринарно-санітарним вимогам ЄС.
У Навчальному центрі ДНДІЛДВСЕ відбулося навчання за спеціальною короткостроковою програмою: «Попереднє інспектування потенційних експортерів свинини та живих свиней до Європейського Союзу. Надання рекомендацій та настанов щодо необхідних змін щодо досягнення відповідності»
Програма була спрямована на те, щоб допомогти українським виробникам та спеціалістам:
У навчанні взяли участь фахівці Держпродспоживслужби та державних лікарень ветеринарної медицини, оператори ринку – потенційні експортери свиней та продуктів зі свинини до ЄС.
Навчання відкрив привітальним словом: керівник проєкту технічної допомоги ЄС ІLCA 2 – EU4SaferFood, Тоні Вілл: «Ми працюємо в рамках підтримки Європейського Союзу для вдосконалення українського законодавства та створення умов, які дозволять експортувати продукцію до ЄС. ЄС – це важливий ринок, що об’єднує 27 країн і мільйони споживачів. Однак Європейський Союз має суворі вимоги до експорту товарів тваринного походження, і на деякі продукти, зокрема свинину, наразі немає дозволу на експорт. Щоб отримати можливість експортувати, наша галузь повинна відповідати цим вимогам. Це поступовий і прогресивний процес, і ми впевнені, що навчання, яке ми проводимо, допоможе досягти необхідного рівня стандартів та відкриє нові можливості для бізнесу. Бажаю всім успішної та продуктивної роботи!”
Завдяки таким навчальним заходам українські підприємства зможуть:
Цікавою частиною заходу стала онлайн-зустріч із французькими експертами, під час якої учасники мали змогу поставити запитання та отримати фахові відповіді від європейських колег.
Висловлюємо щиру подяку експертам: Людмилі СТЕПУРІ (експертка ILCA 2 – EU4SaferFood), Віталію БАШИНСЬКОМУ (старший експерт ILCA 2 – EU4SaferFood) та Оксані ЮРЧЕНКО – голові Асоціації «Свинарі України» за надані знання та практичні рекомендації щодо роботи з європейськими регуляторними органами.
Дякуємо всім учасникам за активну взаємодію та цікаві дискусії. Ми впевнені, що отримані знання допоможуть у подальшій роботі та сприятимуть розширенню географії українського експорту.
Дякуємо навчально-методичному відділу за високий рівень організації та модерації заходу, проєкту EU4SaferFood та Держпродспоживслужбі за підтримку та сприяння у розвитку українського експорту.
Окрема і найщиріша вдячність нашим захисникам і захисницям – саме завдяки вашій відвазі ми маємо можливість працювати, навчати та розвивати науку навіть у ці непрості часи.
Навчальний центр ДНДІЛДВСЕ продовжує працювати над розвитком ветеринарної галузі та організовувати навчальні заходи, які сприятимуть інтеграції України до світової економіки.
Попередняа