• In English
  • Візит міжнародних експертів Колаборативного центру Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань харчування та дитячого ожиріння
    , опубліковано 21 Червня 2023 року о 17:17

     19 – 21 червня 2023 року за підтримки проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я на шляху розбудови спроможності лабораторій у сфері громадського здоров’я та безпечності харчових продуктів щодо виключення промислового виробництва трансжирних кислот (ТЖК) зі складу харчової продукції відповідно до чинного національного законодавства, консультантами Європейського регіонального бюро ВООЗ – Брайаном ГОНЗАЛЕС, Карлою МОТТА та Оленою КУРЯТОЮ – для фахівців ДНДІЛДВСЕ проведено практичний тренінг. Співробітники науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу – начальник лабораторії газової хроматографії Юлія ОМЕЛЬЧУН та провідні лікарі ветеринарної медицини лабораторії газової хроматографії Євгеній КРОНГЛЕВСЬКИЙ і Наталя КЛОЧКОВА мали змогу пройти практичне навчання щодо визначення вмісту ТЖК у відібраних кондитерських та хлібобулочних виробах вітчизняного виробництва, використовуючи Спрощений протокол ВООЗ. У подальшому готові до вживання харчові продукти будуть надані для референтного тестування в Інституті громадського здоров’я Університету Порто (Португалія), який є Колаборативним центром ВООЗ із вивчення поведінкових і соціальних детермінант неінфекційних захворювань.
    Нагадуємо, що, починаючи з 3-го жовтня 2023 року набуває чинності Наказ МОЗ № 1613 , відповідно до якого вступають в дію обмеження щодо вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г ТЖК на 100 г жиру.
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    previous arrow
    next arrow
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    previous arrow
    next arrow
    Call Now Button