• In English
  • Зміцнення біологічної безпеки та біологічного захисту в Україні за технічної підтримки міжнародного партнера ОБСЄ
    , опубліковано 09 Травня 2024 року о 10:10

    м. Київ, 08 травня 2024 року

        Реформування і розвиток мережі лабораторій в установах, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби за фінансової підтримки Євросоюзу – один із напрямів вдосконалення вітчизняної системи забезпечення епідемічного, епізоотичного та фітосанітарного благополуччя за фінансової підтримки Євросоюзу.

        Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олег ОСІЯН провів ознайомчий візит в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) для європейських партнерів. У заході взяли участь керівник відділу підтримки Форуму безпекового співробітництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Шон ДеКАЛУВЕ, менеджер проєктів ОБСЄ Олександр ПАНЧЕНКО і консультант ОБСЄ Олександр САДОВСЬКИЙ.

        Мета візиту – ознайомлення з матеріально-технічною базою ДНДІЛДВСЕ, в тому числі з розміщенням обладнання, що надійшло в рамках технічної допомоги. Виконуючий обов’язки директора ДНДІЛДВСЕ Олександр ПІЩАНСЬКИЙ з колективом фахівців – заступником директора з наукової роботи Тетяною ПАТИКА, заступником директора – керівником випробувального центру Наталією КУРЯТА, заступником директора Вячеславом ЗАЙКОВСЬКИМ, завідувачем науково-дослідного відділу організації наукової та міжнародної роботи Мариною РОМАНЬКО та завідувачем науково-дослідного відділу молекулярно-генетичних досліджень Миколою СУШКОМ мали змогу особисто представити наукові здобутки та технічні спроможності Інституту.

        Під час двосторонньої зустрічі обговорено важливі питання забезпечення епідемічного, епізоотичного та фітосанітарного благополуччя за принципом «Єдине здоров’я», підтримки міжнародних ініціатив у розвитку лабораторної мережі з метою здійснення контролю харчових продуктів під час експорту/імпорту, підвищення професійного рівня кадрів шляхом організації тренінгових програм для фахівців Держпродспоживслужби, її територіальних органів та підпорядкованих установ, а також гармонізації національного законодавства з відповідними регламентами Європейського Союзу.

        За підсумками зустрічі сторони окреслили плани розвитку та пріоритетні напрями співробітництва щодо заходів по недопущенню розповсюдження спалахів хвороб, спільних для людей і тварин, а також цифровізації ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, фітосанітарної безпеки та захисту прав споживачів.

    IMG_2
    IMG_3
    IMG_5
    IMG_6
    IMG_7
    IMG_20240508_093929797
    IMG_20240508_094415747
    previous arrow
    next arrow
    IMG_2
    IMG_3
    IMG_5
    IMG_6
    IMG_7
    IMG_20240508_093929797
    IMG_20240508_094415747
    previous arrow
    next arrow
    Call Now Button