Перейти до основної сторінки
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про освіту», Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Положення про ДНДІЛДВСЕ здійснюється заміщення вакантних посад (при їх наявності).
На даний час вакантних посад немає.
У разі проведення конкурсу:
Перелік документів, які подаються для участі у конкурсі:
Вимоги до претендентів на посади наукових працівників:
1) вища освіта не нижче другого (магістерського) рівня;
2) проходження попередньої атестації не рідше ніж один раз на п’ять років і не частіше ніж один раз на три роки, та в яких за результатами атестації закінчився строк атестації;
3) перебування та/або переведення на займану посаду не менше ніж одного року.
Під час проведення конкурсу (або атестації за аналогією) враховуються критерії відповідності працівників наступним кваліфікаційним вимогам до окремих наукових посад:
1) завідувач науково-дослідного відділу:
–доктор наук або доктор філософії (кандидат наук), який має вчене звання;
– має не менше 5 років досвіду роботи;
–має за останні п’ять років не менше 10 публікацій у виданнях, у тому числі не менше 3 у періодичних фахових виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз даних; наукову монографію; матеріали тез конференцій; методичні рекомендації та/або патенти;
2) головний науковий співробітник:
– доктор наук, який має вчене звання;
–має за останні п’ять років не менше 8 публікацій у виданнях, у тому числі не менше 3 у періодичних фахових виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз даних; наукову монографію; матеріали тез конференцій; методичні рекомендації та/або патенти;
3) начальник лабораторії науково-дослідного відділу:
– доктор наук або доктор філософії (кандидат наук), який має вчене звання;
– має не менше 3 років досвіду роботи;
–має за останні п’ять років не менше 5 публікацій у виданнях, у тому числі не менше 3 у періодичних фахових виданнях, включених до 2 міжнародних наукометричних баз даних; матеріали тез конференцій; методичні рекомендації та/або патенти;
4) старший науковий співробітник:
–має за останні п’ять років не менше 5 публікацій у виданнях, у тому числі не менше 3 у періодичних фахових виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз даних; матеріали тез конференцій; методичні рекомендації та/або патенти;
5) науковий співробітник:
– магістр, або доктор філософії (кандидат наук), який має вчене звання;
–має за останні чотири роки не менше 3 публікацій у виданнях, у тому числі не менше 2 у періодичних фахових виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз даних; матеріали тез конференцій; методичні рекомендації та/або патенти;
6) молодший науковий співробітник:
– має не менше одного року досвіду роботи;
–має за останні три роки не менше 3 публікацій у виданнях, у тому числі не менше однієї у періодичному фаховому виданні, включеному до міжнародних наукометричних баз даних; та матеріали тез конференцій, включаючи інші професійні здобутки (залежно від наукової посади):
– науковий ступінь та/або вчене звання з відповідного наукового напряму;
–досвід наукової, науково-технічної, науково-організаційної діяльності, якого потребує робота на посаді, без урахування навчання в аспірантурі (далі – досвід);
–наявність навчально-методичних та/або наукових праць, які опубліковані протягом встановленого періоду у фахових вітчизняних та/або іноземних рецензованих виданнях, у тому числі у періодичних виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз даних, матеріалів тез конференцій, діючі патенти на винахід та/або корисну модель (далі – публікації);
– участь та здійснення керівництва науковими (науково-технічними) проєктами (розробками);
– додаткове здійснення викладацької діяльності;
– керівництво підготовкою та/або підготовку наукових кадрів;
–здійснення національної та міжнародної співпраці (участь у національних та міжнародних наукових проєктах, господарських договорах тощо);
– виконання адміністративних обов’язків;
–підвищення кваліфікації та/або участь у програмах академічної мобільності наукових стажувань;
– додаткова участь у популяризації науки (лекції, інтерв’ю, науково-популярні передачі).