• In English
  • Конференція з проблем сказу, м.Львів, Україна
    , опубліковано 20 Жовтня 2023 року о 13:13

    З 18 по 19 жовтня 2023 року делегація Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у складі завідувача науково-дослідного вірусологічного відділу, кандидата ветеринарних наук Віктора БАРАНОВА та завідувача науково-дослідного патоморфологічного відділу, кандидата ветеринарних наук Олени ЛОЖКІНОЇ прийняла участь у роботі Конференції з проблем сказу, яка проходила у гібридному офлайн/онлайн форматі та організована ВООЗ у співпраці з МОЗ, ДПСС і Центром громадського здоров’я. У роботі конференції приймали участь представники ДПСС, ДНДІЛДВСЕ, представники медичних спеціальностей, вищих навчальних закладів, громадських неурядових організацій, Держлісагенства та міжнародні партнери (FAO, WOAH, CDC, DTRA).

    Основною метою науково-практичного заходу було:

    • обмін знаннями та передовим досвідом щодо профілактики, контролю та ліквідації сказу;

    • посилення міжгалузевої та міжнародної співпраці шляхом просування підходу, Єдиного здоров’я серед учасників до глобальної мети – ліквідації сказу.

    Через пленарні дискусії та інтерактивні сесії учасники дізнавались про виклики нові напрацювання один одного сприяючи глибшому розумінню ефективних стратегій та інноваційних підходів. У ході конференції обговорювались підходи, єдиного здоров’я та важливості міжгалузевої співпраці.

    У групових дискусіях розглядались конкретні виклики та проблеми в сектору захисту людей і тварин для профілактики та боротьби зі сказом в Україні.

    Досвід міжнародних партнерів, сприятливість розробці спільних стратегій, спільному використання ресурсів і посилення векторного руху – Світ вільний від сказу до 2030 року.

    photo_2023-10-24_23-25-46
    Call Now Button