• In English
  • Нарада під головуванням Сергія Ткачука: у фокусі — лабораторії ветеринарного і харчового напрямів
    , опубліковано 17 Червня 2025 року о 08:08

    За ініціативи Голови Держпродспоживслужби Сергія ТКАЧУКА відбулася робоча нарада за участі керівника Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи й представників 22 лабораторій, що працюють у сферах контролю безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини.

    Ключовою темою обговорення стало посилення потенціалу лабораторної мережі. Учасники акцентували увагу на необхідності впровадження новітніх технологій, оновлення технічного оснащення та постійного професійного розвитку фахівців. Як підкреслив Сергій ТКАЧУК, саме ці аспекти є критичними для ефективного контролю якості продукції та моніторингу захворюваності тварин.

    Особливої уваги було надано питанню довіри — як з боку суспільства, так і партнерських структур. В умовах воєнного часу, за словами очільника служби, забезпечення належної якості харчових продуктів, зокрема для військових, є вкрай важливим. Саме з цією метою було укладено меморандум про співпрацю з державним підприємством «Державний оператор тилу (ДОТ)».

    Голова Держпродспоживслужби також запропонував лабораторіям провести ревізію наявних акредитацій. У випадку відсутності певних видів досліджень — об’єднувати ресурси шляхом підписання субпідрядних договорів між установами. Такий підхід дозволить створити єдину ефективну лабораторну систему, здатну забезпечити повний спектр послуг у рамках однієї структури.

    Окремо було обговорено відновлення періодичності перевірок імпортованих продуктів харчування з 2 червня. Йдеться про організацію контролю за якістю харчових товарів, які ввозяться в Україну. Зважаючи на підвищене навантаження в прикордонних регіонах, розглядається можливість залучення лабораторій з інших областей для рівномірного розподілу обсягів робіт.

    У підсумку керівництво служби наголосило: стратегічний розвиток лабораторної інфраструктури є запорукою безпечності харчової продукції, належного ветеринарного контролю та, в підсумку, підвищення добробуту населення.

    PHOTO-2025-06-16-17-11-18
    PHOTO-2025-06-16-17-11-19 2
    PHOTO-2025-06-16-17-11-20 2
    PHOTO-2025-06-16-17-11-19 3
    PHOTO-2025-06-16-17-11-20
    PHOTO-2025-06-16-17-11-19
    previous arrow
    next arrow
    Call Now Button