Перейти до основної сторінки
23 вересня 2025 року у ДНДІЛДВСЕ відбувся вебінар-презентація нового дистанційного курсу «Заходи державного контролю на бійнях. Досвід Європейського Союзу», розробленого ДНДІЛДВСЕ спільно з проєктом EU4SaferFood, Міністерством аграрної політики Франції, Ліонською ветеринарною школою (ENSV-FVI) та Держпродспоживслужбою.
Зустріч зібрала представників українських державних ветеринарних інспекторів, офіційних лікарів та міжнародних експертів, щоб обговорити європейські підходи до ветеринарного контролю на бійнях.
Учасників привітали керівництво ДНДІЛДВСЕ, керівник проєкту EU4SaferFood – Тоні ВІЛЛ, ключовий експерт EU4SaferFood – Віталій БАШИНСЬКИЙ та представники Держпродспоживслужби.
Керівник проєкту EU4SaferFood – Тоні ВІЛЛ наголосив: «Бійні – це перший елемент харчового ланцюга після господарства. Саме тут ветеринарний лікар визначає, що є безпечним для споживання людиною. Контроль на цьому етапі – критично важливий для захисту споживачів».
Основна мета курсу – допомогти українським фахівцям ознайомитися з роботою ветеринарних інспекційних служб Франції, вимогами законодавства ЄС та сучасними практиками щодо благополуччя тварин, гігієни, а також техніками перед- та післязабійного інспектування.
Усі навчальні матеріали вже доступні на платформі МОСО: перейти до курсу.
Попередняа
Наступна