• In English
  • Візит міжнародних експертів Колабораційного центру Всесвітньої організації охорони здоров’я з питань харчування та дитячого ожиріння

        10 квітня 2023 року у місті Києві в рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я на шляху розбудови спроможності лабораторій у сфері громадського здоров’я та безпечності харчових продуктів щодо моніторингу вмісту трансжирних кислот у продуктах харчування спеціалісти ДНДІЛДВСЕ, завідувач науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу Світлана ШУЛЯК та начальник лабораторії газової хроматографії Юлія ОМЕЛЬЧУН, прийняли участь в одноденному тренінгу «Аналіз жирних кислот, включаючи транс-жири, за допомогою газової хроматографії». Европейське бюро ВООЗ в Україні надає технічну підтримку національним лабораторіям щодо проведення аналізу жирних кислот, у тому числі транс-жирів, з метою виключення їх промислового виробництва зі складу харчової продукції відповідно до чинного національного законодавства.   

        11 квітня 2023 року відбулася двостороння зустріч директора ДНДІЛДВСЕ Ольги ЧЕЧЕТ, заступника директора-керівника ВЦ Наталії КУРЯТИ, завідувача науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу Світлани ШУЛЯК і начальника лабораторії газової хроматографії Юлії ОМЕЛЬЧУН з міжнародними експертами, які представляють Колабораційний центр ВООЗ з питань харчування та дитячого ожиріння, та консультантами Європейського регіонального бюро ВООЗ – Брайаном ГОНЗАЛЕС, Карлою МОТТА та Оленою КУРЯТОЮ. Результатом першого практичного етапу оцінки спроможностей лабораторії для аналізу жирних кислот, у тому числі транс-жирів, та інших макроелементів у харчових продуктах, було відвідування експертами Колабораційного центру ВООЗ та консультантами Европейського бюро ВООЗ лабораторії газової хроматографії, лабораторії рідинної хроматографії, лабораторії ELISA-TEST та визначення мікотоксинів, лабораторії фізико-хімічних досліджень і лабораторії атомно-абсорбційної спектрометрії науково-дослідного хіміко-токсикологічного відділу ДНДІЛДВСЕ. Поряд з цим обговорювалися питання щодо оцінювання потенційних можливостей лабораторій для проведення аналізів інших поживних компонентів (загального білка, загального жиру, мінерального складу, загального вмісту вуглеводів тощо) у продуктах, готових до споживання.

    1-photo_2023-04-11_17-20-34
    2-photo_2023-04-11_17-20-34
    3-photo_2023-04-11_17-20-34
    4-photo_2023-04-11_17-21-22
    5-photo_2023-04-11_17-21-59
    6-photo_2023-04-11_17-21-59
    7-photo_2023-04-11_17-21-59
    8-photo_2023-04-11_17-22-00
    previous arrow
    next arrow
    1-photo_2023-04-11_17-20-34
    2-photo_2023-04-11_17-20-34
    3-photo_2023-04-11_17-20-34
    4-photo_2023-04-11_17-21-22
    5-photo_2023-04-11_17-21-59
    6-photo_2023-04-11_17-21-59
    7-photo_2023-04-11_17-21-59
    8-photo_2023-04-11_17-22-00
    previous arrow
    next arrow

    Call Now Button